Donnerstag, 23. August 2018

Eisbärenin ensimmäinen harjoituspeli ja vieras Kataloniasta

Jalkapallon ohella käyn mielelläni katsomassa myös jääkiekkoa. Saksassa pelin taso ei ole aina ihan huippuluokkaa, mutta tunnelma on lähes poikkeuksetta priimaa myös alemmissa sarjoissa. Regensburgissa jääkiekkoa pelataan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Oberligassa, mutta yleisömäärät sijoittuvat tavallisesti jonnekin 1800-3500 tienoille. Pudotuspeleissä Regensburgin liki 5000-paikkainen Donau Arena voi olla jopa loppuunmyyty, vaikka lippujen hinnat ovat melkoisen korkeat alasarjoihin (12 € seisomaan aikuiselta). Itse en kuitenkaan valita ja tuen kannattamani seuraa mieluusti. Donau Arena on monitoimihalli, jossa järjestetään myös konsertteja ja fasiliteeteiltaan se kelpaisi hyvin pääsarjatasollekin. Viime perjantaina oli taas ensimmäisen harjoituspelin aika, johon vieraaksi Eisbären Regensburgin saapui EC Kitzbüheler Adler Itävallasta. Alppikaupungin seura pelaa Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Alps Hockey Leaguessa, jossa on joukkueita myös Sloveniasta ja Italiasta. Kitzbühelin "Kotkien" joukkueesta ei ollut Regensburgin "Jääkarhuille" juurikaa vastusta. Regensburgin nuori joukkue näytti hyvää taisteluilmettä ja peli näytti yllättävän valmiilta jo tässä vaiheessa kautta, vaikka omat odotukseni eivät ole tulevalle kaudelle kovinkaan korkealla. Eisbären Regensburg voitti matsin lukemin 7-2. Katsojia harjoituspeliin oli saapunut peräti 1404.



Lauantai-aamuna lähdimme Kathrinin kanssa kukonlaulun aikaan kohti Münchenin lentoasemaa, sillä Kathrinin Helsinki-aikainen kämppis Aida oli tulossa vierailulle Baijeriin. Aidan löydettyämme jatkoimme lentoasemalta lähijunalla kohti Müncheniä. Jätimme matkatavarat Hauptbahnhofin lokerikkoon (4 euroa, kannattaa varata 50 sentin, 1 euron tai 2 euron kolikoita). Olimme ostaneet Regensburgista valmiiksi kolmen hengen Bayern-ticketin, jolla saimme käyttää paikallisjunien lisäksi niin lähijunaa kuin metroakin Münchenissä koko päivän. Ajoimme yhden asemanvälin Karlsplatzille ja kävelimme Münchenin ydinkeskustassa Marienplatzille ja Viktualienmarktille. Keskustan pakollisista nähtävyyksistä kävimme vielä Residenzillä ja Odeonsplatzilla, kunnes päätimme suunnata syömään. Ajoimme metrolla Sendlinger Torille ja menimme erääseen lähistöllä sijaitsevaan Gasthausiin syömään peribaijerilaista ruokaa. Tarjolla oli Knödeliä ja Schweinsbratenia, sekä tietysti olutta.





Pakollisimmat turistinähtävyydet oli jo kierretty, joten suuntasimme Olympiaparkiin nauttimaan kauniista päivästä. Sielläkin oli melkoisen paljon ihmisiä ja eräänlainen tivoli oli kerännyt paikalle paljon lapsiperheitä. Kiipesimme kuitenkin Olympiabergille, josta näkee hyvin Münchenin keskustaan. Olympiabergin laidalta löytyi myös rauhallinen spotti, jossa kelpasi nauttia muutama olut ja ihailla maisemia.



Münchenistä jatkoimme matkaa Pfarrkircheniin ja Trifterniin, jossa Kathrinin vanhemmat asuvat. Tulimme perille sen verran myöhään, että menimme suoraan nukkumaan, sillä seuraavana päivänä vuorossa oli visiitti Burghauseniin. Tuo pienehkö kaupunki sijaitsee aivan Itävallan rajalla ja Salzach-joen toiselle puolelle on mahdollista kävellä Itävaltaan. Tunnetuin nähtävyys Burghausenissa on sen yli kilometrin pituinen linnoitus. Ehkäpä huonoista liikenneyhteyksistä johtuen turisteja Burghausenissa ei kuitenkaan näy paljoakaan. Linnoituksessa riittää ihmettelemistä, mutta myös joen varrella sijaitseva historiallinen keskusta on hieno. Aivan linnan vierestä löytyy myös pieni järvi, jossa voi uida pientä maksua vastaan upean linnan siintäessä taustalla.










Burghausenin jälkeen ajoimme Raitenhaslachin kylään, jonka luostarissa sijaitsee peribaijerilainen majatalo. Ruoka oli kyllä hyvää ja tarjolla oli myös erinomaista vehnäolutta. Istuimme syömässä ulkona, mutta kävimme myös sisällä katselemassa hienoa ruokasalia.



Luostarilta Kathrinin vanhemmat ajoivat meidän Burghausenin rautatieasemalle, josta jatkoimme matkaamme Regensburgiin. Meillä oli vielä kaksi päivää aikaa Regensburgissa, ennen kuin Aida lensi takaisin Kataloniaan. Regensburgin klassisimmat nähtävyydet tuli tietysti kierreltyä, mutta nautiskelimme illoista myös hyvän ruuan ja juoman parissa. Sää oli oikein mukava ulkona istuskeluun, mutta näytimme Aidalle myös erään suosikkibaareistamme, eli Piratenhöhlen. Siellä soi hieman raskaampi rock ja hinnat ovat oikein edulliset. Maanantai-iltaisin litran tuoppi irtoaa hintaan 3,80 €. Yksi riitti vallan hyvin. Viimeisenä iltana kävimme syömässä Cafe Dadassa, jossa on tarjolla erinomaisia vegeburgereita kohtuullisin hinnoin. Vietimme oikein mukavaa aikaa, joten seuraavaa vierailua pitää alkaa suunnittelemaan jo pian.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen