Mittwoch, 15. August 2018

Würzburger Kickers

Viime viikonloppuna SSV Jahn ei pelannut kotipeliä, joten minulla oli aikaa lähteä toiselle paikkakunnalle katsomaan jotain matsia. Kohteeksi valitsin Würzburgin, jossa paikallinen Kickers pelasi 3. Ligan matsin Energie Cottbusia vastaan. Edellinen visiitti Würzburgissa oli toissa kaudella, jolloin Kickers pelasi vielä 2. Bundesligassa pudoten sieltä kuitenkin alemmas 3. Ligaan. Junamatka Regensburgista Würzburgiin sujui Bayern Ticketillä. Ensin matkustin Nürnbergiin ja sieltä otin junan Würzburgiin. Junassa istuskelua oli yhteensä reilut kaksi tuntia.

Junamatkan jälkeen minulla oli hieman aikaa kierrellä kaupungilla. Ottelupäivän sää oli erinomainen, joten tein pienen kierroksen Main-joen varrella ja vanhassa kaupungissa. Hieno kaupunki ja hieman erilainen tunnelma kuin Etelä-Baijerissa. Vanhasta kaupungista otin raitiovaunun kohti Kickersien stadionia.




Würzburg Kickers oli aloittanut kautensa surkeasti ja kolmesta pelistä saldona oli nolla pistettä. Energie Cottbus puolestaan oli voittanut kaikki pelinsä. Bundesligassakin pelannut Cottbus oli houkutellut mukavan määrän vieraskannattajia paikalle. Heistä lähtikin ainakin ottelun alkuvaiheessa hyvin ääntä. Energie Cottbusin joillain kannattajaryhmillä on huono maine äärioikeistolaissympatioidensa vuoksi, mutta Würzburgissa ei ollut havaittavissa mitään sikailua. Würzburgin kannattajaryhmä oli melko pieni, mutta innokkaasti he kannustivat omiaan, vaikka kauden alku on ollut murheellinen. Tänään 5000-päinen kotiyleisö sai kuitenkin viimein jotain hurrattavaa, sillä sarjajumbo latoi ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia Cottbusin verkkoon. Toisella puoliajalla Kickers teki vielä yhden maalin ja Cottbusin myöhäinen kavennus oli pelkkää kosmetiikkaa pelin päättyessä lukemin 3-1. Mikään maailmanluokan tapahtuma tämä ei ollut, mutta ihan hyvää viihdettä kuitenkin. Voin suositella matsivisiittiä ainakin jos vierasjoukkue on kiinnostava ja aikaa on tarpeeksi myös kaupunkikierrokselle ja linnoitukselle kipuamiselle.





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen