Freitag, 9. November 2018

Euroglooriaa Münchenissä

Keskiviikkona kävin ensimmäistä kertaa elämässäni katsomassa jalkapallon Mestarien liigaa. Otteluna oli lohkovaiheen matsi Bayern München-AEK Ateena. Liput tähän kohtaamiseen sai todella helposti Bayernin Zweitmarktista, johon seuran jäsenet voivat laittaa tarpeettomia lippuja ja seura myy niitä sitten eteenpäin. Tällä keinolla yritetään selvästi taistella mustan pörssin kauppaa vastaan ja tämä onkin usein ongelmana poikkeuksetta loppuunmyydyissä Bayern Münchenin peleissä. Keskiviikko-illan matsi E-lohkon kreikkalaisia nollakerholaisia ei ilmeisesti herätä Müncheniläisissä kovinkaan suurta kiinnostusta, sillä Zweitmarktissa oli tuhansia lippuja tarjolla. Oma päätykatsomolippuni oli halvimmassa kategoriassa ja maksoi vajaat 40 euroa.

Lähdin Regensburgista hieman ennen kuutta junalla kohti Müncheniä. Muutamia faneja näkyi junassa, mutta monet eivät ehkä lähde keskellä viikkoa myöhään illalla peliin. Juna-asemalla Münchenissä nappasin nopeasti evästä ja huristelin S-bahnin ja U-bahnin kombinaatiolla kohti stadionia. Olin liikkeellä tunnin ja 15 minuuttia ennen ottelun alkua, mutta yllättävän tyhjää oli, sillä yleensä nämä metrot stadionille ovat tupaten täynnä matsivieraita. Metroasemalta pitää kävellä jonkin matkaa stadionille ja turvatarkastuksessa meni myös oma aikansa. Ehdin kuitenkin laittaa rahaa stadionkortilleni ja hakea oluen hyvissä ajoin ennen aloituspotkua.

Ennen ottelua kuultiin tiedotteita jopa kreikaksi. Vieraskannattajia oli paikalla paljon ja heistä lähti mukavasti ääntä. Perinteiset Mestarien liigan alkuhymnit kuultiin ja ottelu sai alkaa.

Virallisesti Mestarien liigan otteluissa kaikki paikat ovat istumapaikkoja. Molemmissa päädyissä kuitenkin seistiin ja itse olin tässä ultria vastapäätä olevassa, rauhallisemmassa fanikatsomossa. No, enhän minä mikään Bayernin fani ole, joten tämä järjestely sopi hyvin. Bayern Münchenin ottelut ovat todella kansainvälisiä tapahtumia ja stadionilla kuulee perinteisen baijerin murteen lisäksi melkoisen sekamelskan eri kieliä. Ehkäpä tästä johtuen tunnelma Allianz Arenalla ei ole ihan priimaa, vaikka ultrien kansoittama Südkurve yrittää kovasti. Tänään stadionilla tuntui olevan kuitenkin ihan hyvä tunnelma aiempiin Bayern-vierailuihini verrattuna ja toki myös kreikkalaisten vieraskatsomo piti hyvää mökää.

Bayern München on pelannut tällä kaudella verrattain huonosti. Joukkue on sarjassa "vasta" toisella sijalla ja pelissä on ollut punainen lanka pahasti kadoksissa. Tänäänkään peli ei näyttänyt olevan uomissaan ja hyökkäypeli oli melkoista nyhjäämistä. Robert Lewandowski sai kuitenkin hieman helpohkosti rangaistuspotkun ja käytti mahdollisuutensa vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon. Toisella puoliajalla 71 minuutilla sama mies iski kulmapotkun jälkitilanteesta ratkaisevan 2-0 maalin. Tällä esityksellä ei Bayernille ole suuria luvassa viikonlopun Dortmund-matsista, vaikka kreikkalaisia vastaan se riittikin voittoon. Matsin jälkeen piti kiirehtiä viimeiseen junaan, joka lähti sopivasti kello 0.04 kohti kotia.