Samstag, 1. Dezember 2018

Straubingin tiikerit

Perjantaina päätin suunnata Straubingiin katselemaan jääkiekkoa. Straubing Tigers pelasi illan DEL-liigan kamppailussa Augsburger Panthersia vastaan. Straubingiin on Regensburgista vain vähän alle puolen tunnin junamatka, joten kovinkaan pitkään ei tarvinnut junanpenkkiä kuluttaa. Paras lippuvaihtoehto tälle lyhyelle matkalle on Donau-Hopper-Ticket, jolla voi matkustaa lyhyitä junamatkoja kohtuuhintaan. Menopaluupiletille tuli hintaa 11,80 €.

Ennen peliä kävin korkkaamassa tämän vuoden joulutorikauden. En ole mikään suuri joulun ystävä, mutta pidän Saksan tunnelmallisista joulutoreista ja tietysti Glühweinista. Straubingin pääaukiolla oli mukava hörppiä kuumaa juotavaa historiallisten rakennusten keskellä. Straubing Tigersin värit olivat hyvin edustettuina joulutorilla ja monet fanit näyttivät olevan pre-matcheilla Glühweinin merkeissä.







Straubingin jäähalli sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Matkan varrella sai kävellä kieli keskellä suuta, sillä tiet olivat todella liukkaita. Ostin suhteellisen kalliin 19 euron seisomapaikkalipun ja latasin stadionkortille rahaa. En tiedä muita jäähalleja, joissa maksuvälineenä toimii stadionkortti, jalkapallon puolella tämä on huomattavasti yleisempää. Oluttiskillä huomasin miellyttävän yllätyksen, sillä tälle kaudelle stadionolut oli vaihdettu Hacker-Pschorrista paikallisen Karmeliten-panimon tuotteisiin. Tarjolla oli perus lagerin lisäksi myös vehnäolutta ja tummaa olutta.




Straubing on yksi pienimmistä kaupungeista, joissa pelataan pääsarjatason jääkiekkoa. Olosuhteet ovat myös melkoisen alkeelliset, mutta modernien monitoimihallien sijaan täällä voi aistia aitoa vanhanliiton jääkiekkotunnelmaa. Jäähallin kapasiteetista (5825) vain reilu tuhat on istumapaikkoja. Straubing Tigers on pelannut reilut kymmenen kautta DEL-liigassa, mutta menestys on toistaiseksi ollut vaatimatonta ja noutaja on tullut viimeistään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, jos kausi ei ole loppunut jo runkosarjaaan. Uskollisia kannattajia seuralla on kuitenkin mukavasti ja katsojia käy tavallisesti 4000 molemmin puolin, eli jopa 10 prosenttia kaupunkilaisista käy tavallisesti katsomassa pelejä. Straubing on yksi harvoja saksalaiskaupunkeja, joissa jääkiekko on selkeä ykköslaji.

Straubing Tigersin ottelutapahtumassa ei ollut suurempia show-elementtejä, mutta pelaajat tulivat sisään jonkilaisen tiikerin suusta. Tunnelmaa hallissa piisasi ihan mukavasti eikä pelikatkoilla perinteiseen saksalaiseen tapaan soitettu juurikaan musiikkia, kun kannattajat hoitivat laulupuolen varsin mainiosti.


Straubingin kannattajapäädyssä pitää tunnelmaa yllä pienehkö kannattajaporukka. Muu yleisö otti osaa huutoihin ja lauluihin silloin tällöin. Myös pitkällä sivulla oli tästä porukasta erillinen kannattajaryhmä. Vieraskatsomo on Straubingissa hyvin lähellä kotikannattajia, mutta mitään järjestyshäiriöitä en nähnyt, vaikka jonkinlaista kuittailua olikin puolin ja toisin. Augsburgista paikalle oli saapunut noin kahden bussilastillisen verran vieraskannattajia.


Straubingin kotiyleisö sai juhlittavaa heti ensimmäisellä minuutilla, kun Ässistäkin tuttu Antoine Laganiere iski isännät 1-0 johtoon. Kanadanranskalainen takatukka oli muutenkin erinomaisella pelipäällä ja pujotteli vierasjoukkueen puolustuksen useaan kertaan umpisolmuun. Viimeistely jäi kuitenkin ontumaan ja tämä taiteilijapelaaja ei osunut kuin kerran tänä iltana. Straubing hallitsi peliä melko vakuuttavasti, mutta muillakin pelaajilla ruuti oli märkää, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-0 lukemissa.


Seuraavaan erään vaihdoin paikkani toiselle puolelle hallia. Sieltä näki pelin todella hyvin ja tuntui erikoiselta, että näin hyviä paikkoja ei ole laitettu kalliimmiksi. Hyvä tietysti näin. Tunnelma tässä "asiantuntijakatsomossa" ei ollut kuitenkaan yhtä hyvä kuin päädyssä. Peli jatkui Straubingin hallinnassa, mutta erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Augsburger Panthers, kun Straubingin maalivahti tyri irtokiekon kanssa pahemman kerran ja vierasjoukkueen Simon Sezemsky pääsi tasoittamaan pelin. Erikoisena yksityiskohtana on mainittava toinen illan tuomareista. Hän oli nimittäin Suomen sarjoista tuttu Aleksi Rantala, joka vaihtoi tälle kaudelle Saksan DEL-liigaan. Ilmeisesti Saksassa tuomareille maksetaan paremmin, joten tämä päätös on hyvin ymmärrettävä. Ihan yllättävänkin hyvin sujui häneltä viheltely tänä iltana. Mitään en kehdannut hänelle huudella suomeksi ja tuskin olisin saanut flunssaista ääntäni tuossa mökässä kuuluville. Mahtaakohan muistaa sitä laivamatkaa Maarianhaminasta Turkuun, kun tuli jotain miehen kanssa puitua silloin. Rantala oli sen jälkeen Lahessa suuressa suosiossa...






Toisella erätauolla huomasin hallin vessassa olevan vieläkin sinne joskus vuosi sitten liimaamani Pelicans-aiheisen tarran. Kaipa nuo värit sopivat Straubingin kanssa yhteen, joten kukaan ultra ei ole katsonut asiakseen repiä tarraa pois. Siirryin taas lähemmäksi kannattajapäätyä paremman tunnelman toivossa. Tunnelmaa oli ihan hyvin, mutta maalit jäivät puuttumaan, joten jatkoajalle lähdettiin 1-1 lukemissa. Jatkoaikaa ei tarvinnut pelata minuuttiakaan, kun Straubing Tigersin Stefan Loibl iski 2-1 ratkaisumaalin kotijoukkueelle. Straubing jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta, kun taas Augsburg koki harmittavan pistemenetyksen kärkitaistelua ajatellen. Kotijoukkueen pelaajat huudettiin kopista takaisin jäälle ja kotiyleisö sai juhlia omiensa kanssa jatkoaikavoittoa ennen kotiin lähtöä. Kotijoukkueen pelaajat olivat ilmeisesti pukeneet mielestänsä parhaan pelaajan sombreroon ja ponchoon.







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen