Montag, 22. Oktober 2018

Augsburgin retrolauantai ja Liljojen sunnuntaivisiitti Regensburgiin

Taas on jalkapallontäyteinen viikonloppu takana. Lauantaina tieni vei toista kertaa tällä kaudella Augsburgiin. Bayern-ticket automaatista ja pari tuntia junassa istumista, Augsburgissa vielä 15 minuuttia lisää raitiovaunussa. Tällä kertaa kyseessä ei ollut mikä tahansa ottelu, sillä FC Augsburg vietti tässä matsissa 111-vuotisjuhlapeliään ja stadionilla oli paljon erikoisohjelmaa ns. "retro-ottelun" muodossa. Ironista on se, että illan vastustaja oli kaikista joukkueista se vähiten "retro", eli Red Bullin rahoittama, vuonna 2009 perustettu RB Leipzig.

Retropelin lisäksi olin etukäteen kiinnostunut näkemään täksi kaudeksi Augsburgiin siirtyneen suomalaislaituri Fredrik Jensenin tositoimissa. Mies loukkaantui harmillisesti juuri ennen kauden alkua ja on ollut sivussa viime kierrokseen asti, jolloin hän istui koko ottelun penkillä Borussia Dortmundia vastaan vieraspelissä. Valitettavasti tässä retropelissä Jenseniä ei kokoonpanossa nähty. Hieno retrokuva hänestä oli kuitenkin muiden FCA:n pelaajien tapaan tehty.



Kaikille katsojille jaettiin stadionin portilla retrokaulahuivit, joita olisi tarkoitus käyttää koreografiassa ennen peliä. Olin hieman tavanomaista myöhemmin liikkeellä, joten ehdin paikalleni juuri Augsburgin seuralaulun alkaessa. Tällä kertaa olin ostanut itselleni poikkeuksellisesti istumapaikan 19,07 euron retrohintaan. Stadion oli Leipzigin vieraskatsomoa lukuunottamatta loppuunmyyty, joten tämä koreografia näytti oikein hyvältä. Huivien lisäksi tifoon kuului myös kaksi jättimäistä FC Augsburg-viiriä, joissa listattiin seurahistorian kohokohtia. Luin myöhemmin, että tähän koreografiaan kannattajat polttivat jopa 100 000 euroa.




Itse ottelu ei tarjonnut kovinkaan suuria hurraahuutoja. Matsi päättyi lukemiin 0-0 ja ensimmäisellä puoliajalla tunnelmaa laski myös pitkä videotarkitusepisodi Leipzigin mahdollisesta rangaistuspotkusta johtuen. Kotipäädyn ultrat yrittivät ihan hyvin pitää ääntä, mutta muu stadion lähti mukaan valitettavan harvoin. Leipzigin vieraskannattajaryhmästä on turha edes mainita mitään. Tapahtuma oli kuitenkin itsessään ihan mukava. Augsburgin retropaidat olivat ihan makeat ja hauskaa oli myös Augsburgin valmentajan ja stadionkuuluttajan vanhan liiton pukeutumistyyli.




Sunnuntaina jalkapalloviihdettä oli jälleen tarjolla Regensburgissa. SSV Jahn pelasi SV Darmstadtia, eli "liljoja" vastaan. Jahnin kannattajat järjestivät ennen peliä marssin stadionille, johon kaikki seuran kannattajat olivat avoimesti kutsuttuja. On ollut mukava huomata, että koko seura, kannattajat ja jopa pelaajat todella puhaltavat yhteen hiileen ja koko "perhe" luonnollisesti tuomitsee kannattajia hakkaavat ja sumuttavat poliisit. Marssi jäi itseltäni väliin aamu-unisuuteni vuoksi ja menin bussilla suoraan stadionille. En nähnyt kaikkia banderolleja, koska olin luonnollisesti myös kannattajapäädyssä, mutta aika paljon oli protestointia poliisiväkivaltaa ja mielivaltaa vastaan. Myös Darmstadtin kannattajapäädystä tuli kommentointia aiheeseen. Heidän banderollinsa oli hauska kannanotto liittyen Baijerin ministeripresidentti Markus Söderin kaavailemaan "Bavaria One"- avaruusohjelmaan ja Fürthin tapahtumiin. Siinä kannatetaan avaruusohjelmaa, jos sen mukana kuuhun lähetetään Baijerin uusi poliisille laajat valtaoikeudet antava laki ja mellakkapollisi USK.


Pelillisesti Regensburgissa nähtiin ihan suht viihdyttävä taisto. Darmstadt pääsi rokottamaan Jahnin virheestä 36 minuutilla, mutta SSV tasoitti pelin vahvasti alkaneella toisella puoliajalla kapteeni Marco Grüttnerin toimesta. Kovasta yrityksestä ylärimaa lähemmäksi voittoa ei Regensburg päässyt, joten tällä kertaa oli tyytyminen pistejakoon 10900 katsojan edessä. SSV Jahn Regensburgin kausi on lähtenyt vaikean alun jälkeen ihan hyvin liikkeelle ja nyt seura on tukevasti keskikastissa sijalla 9. Tappiottomia pelejä on nyt takana peräti viisi.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen