Montag, 29. Oktober 2018

F*ck Cancer-ottelu Regensburgissa ja Dritteä Münchenin liepeillä

Viime perjantaina oli vuorossa taas jääkiekkoa. Eisbären Regensburg kohtasi Oberliga Südin kärkipään kamppailussa SC Riesserseen. Riessersee pelasi viime kaudella vielä DEL2-liigaa, mutta joutui luopumaan sarjapaikastaan taloudellisten vaikeuksien vuoksi, vaikka sarjakausi oli urheilullisesti menestys ja päättyi lopulta toiseen sijaan. SC Riessersee on perinneseura talviurheilukaupunki Garmisch-Partenkirchenistä ja voitti jääkiekossa useita Saksan mestaruuksia aikana, jolloin toiminta taisi pyöriä enemmän amatööripohjalla. Kasvatustyö on ilmeisen kovaa, sillä monet pelaajat ovat omia kasvatteja ja useissa saksalaisseuroissa on pelannut Riesserseen kasvattamia pelaajia.

Ottelu Riesserseetä vastaan järjestettiin motolla "F*ck Cancer". Paikalle oli kutsuttu useita syöpää vastaan taistelevissa organisaatioissa työskenteleviä ja vapaaehtoistyötä tekeviä. Lisäksi 7-vuotias, koko elämänsä syöpää vastaan taistellut Theo Islinger oli allekirjoittanut yhden päivän sopimuksen Eisbärenin kanssa ja kuulutettiin joukkueen mukana kentälle ja avauskentälliseen. Saksalaiseen tyyliin kuuluttaja huutaa yksitellen pelaajan etunimen ja yleisö vastaa sanomalla pelaajan sukunimen. Tämä tehtiin myös Theo Islingerin kohdalla. Ele oli todella hieno ja toivottavasti tämä nuori taistelija saa tästä vähän lisävoimaa ja positiivista energiaa taisteluissaan. Eisbärenin Tsekkipelaajat Nikola Gajovsky ja Richard Divis auttoivat poikaa tulemaan jäälle ja hän sai valtaisat suosinosoitukset koko yleisöltä.



Eisbärenin joukkue taisi saada virtaa tästä hienosta seremoniasta. Peli kulki oikein hienosti ja paikkoja olisi ollut useaan maalin. Lukas Heger iski isännät heti ensimmäisellä minuutilla johtoon, mutta kahdeksannella minuutilla pahasti telineisiin jääneet Garmischilaiset saivat iskettyä pelin tasoihin ainoasta paikastaan. Tämän jälkeen peli tasoittui ja maaleja iskettiin vuorotahtia viimeiseen erään asti. Ensiksi Riesserseen maalivahti hörppäsi Regensburgin Divisin laukauksen ja myöhemmin Leopold Tausch iski upealla soolomaalilla loppulukemiksi 6-3. Peli oli tyypillistä Oberligaa useine virheineen, mutta viihdyttävää katseltavaa se oli ilman muuta. Tunnelma oli myös priimaluokkaa. Kotipääty sai parhaimmillaan koko hallin osallistumaan huutoon, jossa he huutavat "Regensburg" ja muu yleisö vastaa tähän. Yleisöä paikalla oli 2400, joista ehkä 50 oli Riesserseen kannattajia. Matsin jälkeen pelaajilla ei ollut mikään kiire poistua pukukoppiin ja nuori puolustaja Philip Vogel innostui jopa riisumaan osan varusteistaan musiikin tahdissa. Tässä maassa osataan kyllä ottaa kannattajat huomioon.






Kathrin oli jälleen työvuorossa lauantaina, joten päätin suunnata johonkin päin Baijeria seuraamaan jalkapalloa. Valitsin kolmanneksi korkeimman sarjatason Unterhachingin Münchenin liepeiltä. SpVgg Unterhaching pelaa toista kautta perättäin Drittessä, johon se nousi Regionalliga Bayernistä. Parhaimmillaan tämä seura on pelannut kaksi kautta Bundesligaa 1999-2001 välillä ja 2. Bundesligaakin on takana useampia kausia. Unterhaching sijaitsee Münchenistä 12 kilometriä kaakkoon ja sinne pääsee helposti S-bahnilla Münchenistä. Bayern-ticketillä voi käyttää myös S- ja U-bahnia, joten sellaisen ostin Regensburgista ja huristelin muutaman tunnin tähän esikaupunkiin. SpVgg Unterhaching on melkoisen pieni seura, mutta ilmeisesti joku rikas CSU-poliitikko on rahoittanut seuran toimintaa jo 1980-luvulta lähtien. Kaipa Münchenin laajasta pelaajatuotannosta jää myös jotain yli, joten pelaajia on vaarmaan ihan hyvin saatavilla.

Unterhachingiin vieraaksi saapui Karlsruher SC. Se on huomattavasti suuremmalla liidulla piirtävä perinneseura, joka on pelannut useita vuosia Bundesligaa, edellisen kerran vuonna 2009. Nyt seura on yksi isoimpia Dritten seuroja, joten haluja on varmasti nousta takaisin ainakin 2. Bundesligaan, kun vanha Wildparkstadion saa pian suuren remontin ja muuttuu 35 000 katsojan moderniksi areenaksi. Viime kaudella karsinnoissa 2. Bundesligaan tuli turpaan Erzgebirge Auelta ja Karlsruhe jäi ainakin toistaiseksi Dritteen.

Molemmat seurat olivat Drittessä ennen lauantaita tasapisteissä sijoilla 5 ja 7, eikä karsintapaikkaan oikeuttava kolmas sija ole turhan kaukana. Unterhachingin stadion on oikein pätevä tälle sarjatasolle, joskin kioskitoiminta sujui melkoista etananvauhtia. Unterhaching on kannattajamääriltään todella pieni seura ja ääntä pitäviä faneja päädyssä ei ollut pariakymmentä enempää. Lauantain sää oli myös todella surkea ja vettä tuli kuin aisaa, joten aika kovia tyyppejä olivat kaikki, jotka koko matsin seurasivat kattamattomassa päätykatsomossa. Toisessa päädyssäkään ei ollut kattoa, mutta Karlsruhen kannattajia oli paikalla reilusti. Itse olin ostanut säästä johtuen katetun istumapaikan 20 eurolla. Yleisöä paikalla oli 2500, joista vähintään puolet oli Karlsruhen kannattajia. Sininen vieraspääty piti oikein hyvää ääntä, mutta joutuivat pettymään, sillä maaleja ei tänään nähty. Karlsruhe vei ottelua paikoitellen melko yksipuolisestikin, mutta viimeistely oli surkeaa. Yksi maali hylättiin myös paitsiona. Paikallisjunassa takaisin Müncheniin oli paljon läpimärkiä ja pettyneitä Karlsruhelaisia, jotka epäilemättä suuntasivat ensitöikseen ostamaan jotain lämmikettä kaupasta...





Ps. On muuten erikoinen tuo  SpVgg Unterhachingin logo, jossa on myös kuva kelkasta. Ei tästä toisaalta Alpeille ole niin pitkä matka, mutta kuitenkin...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen